top of page

Oktoberfest

Välkommen till oktoberfest och den alltid populära Norrskensbardtävlingen, som i år hålls av Reengarda i den mysiga Allegården i Bygdeträsk (93794 Burträsk) ca 45 minuter från Skellefteå.

 

Njut av en hel dags fest med bard-underhållning, måltiderna uppdelade i fem serveringar varannan timme, med en ny runda av bardtävling mellan varje servering, följt av dans, lekar och munterhet innan mer mat serveras.

 

Vinnaren av tävlingen får titeln Norrskensbard och får bära den vackra bardmanteln ett år, och är ansvarig för bardkonsten i Trenneälvarregionen av Norra Nordmark, skapa sånger som hyllar vårt folk (eller driver med de som står emot oss) och håller tävlingen nästa år. Därför är det rekommenderat att deltagare antingen bor i någon av de tre nordliga föreningarna (Frostheim, Reengarda och Uma) eller är villig att regelbundet delta i våra event under tiden som Norrskensbard om man vinner.

 

Själva Bardtävlingen består av fyra avdelningar:

1.       Historisk del. Framför  valfri sång, musik, dikt, historia eller annan bardaktivitet som var ursprungligen skriver i SCA-tid, innan 1600.

2.       Historisk stil. Framför något du själv har skrivit och använt en stil från SCA-tid (och låt oss veta vilken sorts stil).

3.       Bardens val. Årets tema är Hyllningar. Framför en sång, historia, dikt etc. som du själv komponerat som hyllning till någon annan eller annat.

4.       Tre ord ur en hatt. Framför en sång, historia, dikt etc. som du komponerar på plats på 15 minuter och använder tre ord du drar ur en hatt just innan.

 

Mer detaljer kommer, anmälan öppnar senare i augusti.

bottom of page