top of page

Event som kommer

Medeltidsdagar 4-6 juli

De olika föreningarna inom SCA brukar arrangera event där vi kan leka i drömmen tillsammans. Vi tar på oss våra medeltida kläder, träffar vänner, äter god mat, lyssnar på musik och umgås. Ibland arrangeras det tävlingar av olika slag. Det kan vara till exempel inom kämpalek, bågskytte eller konst och vetenskap. Har vi riktigt tur så får vi besök av "kronor" tex drottningar och kungar eller furstinnor och furstar. Här kan man läsa mer om hur det fungerar inom SCA.

 

För att officiellt tacka volontärer för deras goda arbete, och för att erkänna deras färdigheter och deras prestationer, kan kungliga medlemmar i SCA ge utmärkelser. Dessa utmärkelser beskrivs i våra lagar. Ofta delas dessa utmärkelser ut under event. 

De flesta eventen har egna sidor där det står, vart och när eventet är, hur man anmäler sig och övrig information som kan vara bra att veta. Till eventen förväntas alltid att du har ett försök till medeltida kläder och något att äta på, med och dricka ur. Reengarda har så kallad feastgear att låna ut om man inte hunnit skaffa själv. Här i undermenyn kan man se vilka kommande event som Reengarda arrangerar själva.

bottom of page